We kennen de struggle maar al te goed, je bent aan het verbouwen en wil je huis een nieuwe uitstraling geven, of je bent niet helemaal in de wolken van de standaarddeuren die door het bouwbedrijf in je woning worden geplaatst. Je bent op zoek naar binnendeuren met karakter, een eigen cosy huis met toch een eigentijds karakter. Dan zit je bij Livo zeker goed!

Nieuwe binnendeuren kopen

Het kopen van nieuwe binnendeuren is geen alledaagse klus. De keuzes en mogelijkheden zijn eindeloos en het is toch een investering die de nodige aandacht vraagt. Je vervangt tenslotte niet elk jaar jouw binnendeuren. We raden dus zeker aan om de nodige informatie te vragen aan experten. Ga eens langs in een toonzaal, vraag raad en bovenal: verken de vele opties!

Bepaal de stijl van je binnendeuren

Wil je dat je binnendeuren volledig opgaan in de rest van jouw woning? Of wil je net een aantal binnendeuren die eruit springen en fungeren als echte eyecatchers? Dat is een keuze die je moet maken. Stalen binnendeuren met glas passen zeer goed in een industrieel interieur, terwijl klassieke binnendeuren in pastoriestijl helemaal tot hun recht komen in een landelijk interieur.

Rechts- of linksdraaiende binnendeuren kopen?

Een volgende belangrijke vraag is naar welke richting je deur moet draaien. Voor de aanschaf van stompe binnendeuren (binnendeuren waarvan de deur volledig in het kozijn valt) is dat minder van belang, maar wanneer je voor opdekdeuren gaat (binnendeuren waarvan de (opdek)rand op het kozijn valt) , is het steeds belangrijk dit van in het begin mee te geven.

Kwalitatieve binnendeuren of goedkoop?

Ten slotte kun je jezelf de vraag stellen of je wil gaan voor kwalitatieve binnendeuren, die iets duurder zijn in aankoop, maar wel lang meegaan. Of dat je gaat voor goedkope binnendeuren die minder lang meegaan. Goedkope binnendeuren kunnen fungeren als tijdelijke optie, of wanneer kwalitatieve deuren niet helemaal binnen je budget passen. Volgens Livo is kwaliteit steeds de beste keuze, aangezien de binnendeuren die je koopt je interieur maken… of kraken.

Klaar voor je nieuwe binnendeuren?

Helemaal klaar om binnendeuren te kopen? Super! Neem dan zeker eens een kijkje onder ‘Binnendeuren op maat’. Wist je trouwens dat je bij Livo ook je eigen binnendeur kunt ontwerpen? Mocht je nog vragen hebben over de aankoop van jouw deuren, dan kun je steeds contact met ons opnemen of langskomen in een van onze toonzaal in Dendermonde of Maldegem .