• Heb ik een brandwerende deur nodig?

  Een brandwerende deur met minstens 30 min brandwerendheid is verplicht voor inkomdeuren van appartementen.

  Brandwerende deuren zijn er in 30, 60 of zelfs 120 min brandwerendheid. Bij Livo plaatsen we deze steeds met onze eigen, gecertifieerde en ervaren plaatsers.

 • Ik wil graag maximale lichtinval in mijn woning. Welke deur kies ik?

  Het aanbod aan binnendeuren met glas is zeer uitgebreid.

  Een glazen deur geeft u het meeste lichtinval. Deze kan uiteraard in verschillende soorten gekozen worden, zoals helder glas, mat glas, extra klaar glas of grijs glas.

  Een stalen deur of steellook deur laat door de dunne profielen ook heel wat licht binnen in een woning. We zien dat stalen deuren en steellook deuren steeds vaker gekozen worden als alternatief voor de klassieke glazen deur. Bovendien zijn er heel wat designs beschikbaar. En als het echt een unieke deur mag worden, coaten we ze bij Livo graag bv. in het wit of brons i.p.v. het courante zwart!

  Houten deuren kunnen naar wens voorzien worden van glas. We hebben verschillende stijlen glaskaders beschikbaar, of we werken zonder glaskader om een extra strakke look te creëren. Neem alvast een kijkje op onze inspiratie-pagina.

 • Vanaf wanneer kan een binnendeur geplaatst worden?

  Een binnendeur kan geplaatst worden vanaf de woning wind- en waterdicht is, er gevloerd is en het gebouw voldoende droog is.

 • Vanaf wanneer moet ik aan de binnendeuren denken voor mijn nieuwe woning?

  U houdt best zo vroeg mogelijk rekening met de gewenste binnendeur in uw woning. Zo kunnen de muuropeningen naar de juiste maat gemaakt worden. Bij plafondhoge deuren moet er bijvoorbeeld ook rekening mee gehouden worden dat er geen linteel mag zichtbaar zijn. Ook de vloernaad moet worden geplaatst in functie van de gewenste deur en draairichting.

 • Mag ik mijn deuren ook zelf plaatsen?

  Indien u zelf voldoende vertrouwd bent met binnendeuren, is dit geen enkel probleem voor ons! We ontvangen graag van u de gewenste maten en draairichtingen, en produceren volgens uw wens.

  Let wel dat de regelgeving rond 6% btw enkel kan gebruikt worden indien de deuren door Livo geplaatst wordt. Indien een andere partij de deuren plaatst, zien we ons verplicht om steeds 21% btw aan te rekenen.

  Bedenk wel: binnendeuren plaatsen is echt vakmanschap.

 • Kan mijn binnendeur op maat gemaakt worden?

  Zeker. In elke deuropening zullen we een mooi passend deurblad voorzien.

 • Hoe onderhoud ik mijn binnendeur?

  Een afgewerkte binnendeur kan eenvoudig onderhouden worden door ze met een licht vochtige doek af te kuisen. Je gebruikt hiervoor best Dreft: dit bevat geen bijtende producten.

  Glas kan je gemakkelijk reinigen met …

 • Welke goedkope binnendeuren heeft Livo?

  Een verfdeur is op korte termijn ongetwijfeld de meest budgetvriendelijke oplossing. Let wel dat zowel verf als een eventuele schilder nadien nog apart moeten verrekend worden.

  Op langere termijn zien we dat een afgewerkte deur grote voordelen heeft. Door lakkwaliteit i.p.v. verfkwaliteit te kiezen bespaart u niet alleen op schilderwerken, u zal zich ook het herschilderen om de X jaar besparen. Het ontzorgt u van extra werken en u heeft bovendien een hogere kwaliteit die beter te onderhouden is.

 • Hoeveel kost een binnendeur?

  De kost is sterk afhankelijk van heel wat factoren. De belangrijkste prijsbepalers zijn o.a. het type deur, de gekozen afwerking en de afmetingen.

  We nodigen u graag uit in één van onze toonzalen om de deur van uw dromen samen te stellen.

 • Heb ik een links- of rechtsdraaiende binnendeur nodig?

  Bij het bepalen van de draairichting van een binnendeur moet eerst duidelijk gemaakt worden of men over de Belgische of DIN norm spreekt. Deze zijn namelijk tegengesteld. Bij Livo hanteren we steeds de Belgische norm.

  Een binnendeur is rechtsdraaiend indien de scharnieren zich rechts van u bevinden bij openduwen.

  Omgekeerd is een binnendeur linksdraaiend indien de scharnieren zich links van u bevinden bij het openduwen.

  Onderstaande tekening verduidelijkt dit.

 • Waaruit is een binnendeur opgebouwd?

  De kern van een binnendeur bestaat meestal uit 1 van volgende 3 materialen, steeds omringd door massieve kantlatten.

  1. Celrooster of honingraad

  Celrooster deuren hebben een vulling uit karton. De deur voelt daardoor zeer licht aan. Hoewel dit de goedkoopste oplossing is, is dit kwalitatief het minst aan te raden. Bij Livo zullen we dergelijke deurbladen nooit zelf voorstellen.

  2. Tubespaan

  Tubespaan deuren hebben een vulling uit spaanderplaat met horizontale, holle “tubes”. Deze techniek geeft de deur een goede stabiliteit, terwijl het gewicht beperkt blijft. Bij Livo worden alle verfdeuren standaard in tubespaan aangeboden.

  3. Volspaan

  Volspaan deuren hebben een vulling uit een volle spaanderplaat. In tegenstelling tot tubespaan zijn hier dus geen holtes in te vinden. Dit maakt de deur nog steviger en kwalitatiever. Bij Livo zijn alle gelakte en gefineerde deurbladen gemaakt met deze kern.

  Technische binnendeuren worden vaak uit meerdere lagen opgebouwd, om bijvoorbeeld een bepaalde graad van brandwerendheid, akoesticiteit of inbraakwerendheid te verkrijgen.

 • Wat zijn de standaardmaten van een deur en van de muuropening?

  De standaard hoogte van een deurblad is 201,5cm of 211,5cm.

  De standaard breedte van een deurblad verspringt per 5cm: 63, 68, 73, 78, 83, 88, 93cm.

  Bij een speling onderaan de deur van 1cm en een omlijsting van 7cm kan u onderstaande tabel gebruiken om de juiste deurbladmaat te bestellen voor de bestaande muuropening.