De wereld van interieurontwerp evolueert razendsnel. Interieurtrends komen en gaan en ieder jaar opnieuw staan we voor dezelfde vraag: “Welke deurentrendszullen dit jaar de markt domineren?”. Het is een vraag waar ook wij als expert in binnendeuren ieder jaar opnieuw een antwoord op zoeken. Want hoe je het ook draait of keert, de juiste binnendeuren spelen nu eenmaal een belangrijke rol in de look & feel van je interieur. In deze verkenning van deurentrends 2024 duiken we in de nuances van design, functionaliteit en de kunst van het creëren van ruimtes die echt individualiteit weerspiegelen.

binnendeuren antracietgrijs met houtnerfpatroon

Omhelzing van de deurentrends 2024

1. Glazen deuren: een helder perspectief

Glazen deuren (en zeker stalen binnendeuren met glas) staan ook dit jaar weer centraal en stelen nog steeds de show met hun strakke en moderne esthetiek. Of het nu de woonkamer, slaapkamer – of ja , zelfs badkamer – is, deze glazen deuren herdefiniëren het concept van openheid en bieden een transparante verbinding tussen ruimtes. Er zijn verschillende soorten binnendeuren met glas, maar we merken dat securitglas (of veiligheidsglas) vooral wordt gebruikt in woonkamers en hallen, en dat mat glas dan weer de voorkeur geniet in badkamers of dressings.

2. Flair met industriële binnendeuren

Ook dit jaar stelen industriële deuren nog steeds de show en maken ze vaak een gedurfde statement. Ondanks hun naam integreren deze deuren naadloos in verschillende interieurstijlen, van modern tot rustiek of pastoriestijl.

3. Optimaliseer ruimtes met schuifdeur en taatsdeur

2024 draait rrond ‘al wat praktisch is’. Aangezien mensen de afgelopen jaren steeds kleiner zijn gaan wonen, winnen schuifdeuren aan populariteit en bieden een ruimtebesparende oplossing met hun glijdende mechanisme. Taatsdeuren, met scharnieren aan de boven- en onderkant, bieden een veelzijdige en praktische optie en trekken nog steeds heel wat aandacht in de trends voor 2024.

4. Moody is trendy: Donker glas is in trek

Je hebt het wellicht op Pinterest al zien passeren, maar moody ruimtes zijn dé trend van 2024. En glazen binnendeuren met donker glas sluiten hier perfect bij aan. De aantrekkingskracht van donker glas ligt in het vermogen om ruimtes te doordrenken met een gevoel van luxe. De trend van donker glas wint aan momentum en voegt een vleugje verfijning toe aan interieurs.

5. Balans tussen privacy en openheid

Stel je voor: je hebt een bureauruimte op de benedenverdieping die naadloos aansluit op de living. Je wil een bepaald gevoel van openheid behouden, maar wil daarnaast toch de nodige privacy om je vol op je werk te kunnen smijten. Het is een dilemma waar we met onze klanten al enkele malen hebben voorgestaan. Dat is wanneer we ook zelf bewust kiezen voor deze deurentrend: satijnglas. Met satijnglas creëer je ruimtes die openheid en behoefte aan afzondering in evenwicht brengen en daarom dat ook deze trend zijn plek op de lijst van ‘deurentrends 2024’ helemaal verdient.

Dit moet je zeker onthouden van onze deurentrends 2024

1. Stalen deuren: een fusie van kracht en stijl

Stalen deuren, dragen bij aan de robuuste deurentrends 2024. Hun stevige en tijdloze aantrekkingskracht maakt ze een opmerkelijke toevoeging aan ruimtes die streven naar een combinatie van kracht en stijl.

2. Luxe en design: Het optillen van interieurs

We horen onze klanten steeds vaken woorden als ‘luxe’en ‘design’ in de mond nemen. En dat benadrukt de trend die we al enkele jaren zien in de groeiende nadruk op het verheffen van interieurs. In sommige gevallen zoeken mensen niet langer alleen functionaliteit, maar zien we een verschuiving naar meer verfijnde en goed ontworpen leefruimtes.

3. Gemak in woonruimtes

Gemak blijft ook in 2024 een cruciaal aspect van interieurontwerp. De missie zal zijn om samen leefruimtes te creëren die er niet alleen goed uitzien, maar ook gemak en comfort faciliteren.

Klaar om jouw ideale ruimte te creëren?

Livo Binnendeuren komt bij vele gezinnen naar voren als dé oplossing voor wie op zoek is naar aanpasbare en stijlvolle binnendeuren. Wij hebben namelijk een collectie aan stalen binnendeuren, landelijke binnendeuren, klassieke binnendeuren en heel wat binnendeuren met glas. Daarnaast zijn onze experten helemaal thuis in de wereld van interieur, waardoor jij steeds zeker bent van gericht en concreet advies voor jouw woning. Het op maat maken van deuren volgens individuele voorkeuren wordt een belangrijk aspect van het ontwerpen van ruimtes (deurentrends 2024). En laat dat nu net zijn waar wij in uitblinken.

Conclusie: jouw ruimte vormgeven in 2024?

Terwijl we de deurentrends van 2024 verder ontcijferen, is het duidelijk dat de focus ligt op het creëren van ruimtes die naadloos stijl, functionaliteit en persoonlijke expressie combineren. Van de prominente glazen deuren tot de praktische schuifdeuren, iedere trend draagt bij aan een holistische benadering van interieurontwerp. Door deze trends te begrijpen en op te nemen, heb je de sleutel tot het vormgeven van een leefruimte die niet alleen actueel is, maar ook een ware weerspiegeling is van jouw levensstijl en persoonlijkheid. Welke deurentrends 2024 ga jij implementeren?