Binnendeuren met glas kennen al enkele jaren een enorme groei binnen de markt. Denk aan stalen binnendeuren met glas, pastiedeuren met kleine doorkijkglaasjes of zelfs glazen schuifdeuren. Glas is dus al een hele tijd meer dan gewoon een functioneel element in een huis. Dit type binnendeuren geeft vaak een kunstig aspect mee aan je interieur, brengen licht in donkere hoeken en voegen een gevoel van ruimtelijkheid toe aan elke kamer. In dit artikel duiken we graag wat dieper in op de elegantie en veelzijdigheid van binnendeuren met glas en ontdek je waarom wij als expert in binnendeuren verwachten dat de trend van binnendeuren met glas zich ook in 2024 zal verderzetten.

Even terzijde…

Bij Livo hebben we al meer dan 30 jaar ervaring in binnendeuren en zijn we actief in Oost-Vlaanderen en ver daarbuiten . We merkten dat we steeds meer vragen van klanten kregen over binnendeuren met glas, waardoor we de nood voelden om hier zelf wat langer bij stil te staan en enkele belangrijke aspecten op papier te zetten. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben over binnendeuren met glas, of je bent zelf op zoek naar mooie binnendeuren voor jouw interieur? Aarzel dan niet om ons een mailtje te sturen of eens langs te komen in een van onze toonzalen.

De schoonheid van stalen binnendeuren met glas

Zoals we eerder al vermeldden, boomen stalen binnendeuren met glas al enkele jaren. En volgens onze verwachtingen zal hier ook in 2024 niet veel verandering in komen. In de meeste interieurmagazines kun je er niet naastkijken: stalen binnendeuren zijn niet alleen duurzaam en functioneel, maar ook een visuele verwennerij voor elke interieurliefhebber. Het gebruik van staal geeft een eigentijdse uitstraling, terwijl het glas zorgt voor een naadloze overgang tussen ruimtes. Of je nu een modern, industrieel, of klassiek interieur hebt, stalen binnendeuren met glas passen perfect in elk decor.

Creëer ruimte en licht in je woning

Wat we merken bij veel van onze klanten is dat een van de meest gewaardeerde voordelen van binnendeuren met glas is de capaciteit om ruimte en licht te introduceren. Traditionele massieve eiken deuren kunnen een kamer benauwd laten aanvoelen, zeker aangezien mensen steeds kleiner beginnen wonen. Binnendeuren met glas creëren dus gevoel van openheid en lichtheid. We merketen dat in vele woningen het eenvoudig vervangen van een paneeldeur door een binnendeur met glas een kamer kan transformeren, waardoor er een heel nieuwe sfeer ontstond.

Zelf samenstellen: jouw stijl, jouw binnendeur

Laat ons raden, je Pinterestboard staat vol ideeën, maar het vinden van de juiste glazen binnendeur blijkt toch een hele opdracht. Wel, dat is waarom je bij Livo zelf je binnendeur kunt samenstellen. Hoeveel glas wil je precies? Welke deurklink wil je? Schuifdeur of niet?  Het personaliseren van binnendeuren met glas biedt de mogelijkheid om je eigen stempel op je interieur te drukken. Ontdek de vrijheid om een deur te creëren die naadloos past bij jouw smaak en de esthetiek van je huis.

Trendsetter in 2024: binnendeuren met glas in stalen profielen

In 2024 zien we niet alleen een opkomende trend in binnendeuren, maar ook in wanden van glas met zwarte stalen profielen. Op deze manier kun je namelijk gemakkelijk verschillende ruimtes van elkaar onderscheiden, zonder dat je gevoel van ruimte verloren gaat. Een combinatie van materialen zorgt voor de perfecte balans tussen moderniteit en tijdloze elegantie. En wat het helemaal leuk maakt is dat we merken dat je deze trend gemakkelijk kunt integreren in zowel woon- als werkomgevingen en je in eender welke stijl profiteert van het gevoel van ruimte en luxe.

grote stalen binnendeur met glas - glazen wand

Praktisch advies: de keuze van het juiste Glas

Oke, de knoop is doorgehakt. Je kiest voor binnendeuren met glas. Maar nu rijst de vraag: welk glas? De juiste keuze voor glas hangt af van verschillende factoren, zoals de stijl van de deur, de plaatsing in de ruimte en persoonlijke voorkeur. De meest gangbare glassoorten zijn blankglas, gehard glas en mat glas. Het is moeilijk om hier een concrete lijn in te trekken, maar als je graag wat meer advies wil over welk type glas het beste past bij jouw nieuwe binnendeur, dan kan je zeker een van onze deurenspecialisten contacteren.

Onderhoud en prijs: wat je moet weten

Hoewel binnendeuren met glas wellicht een iets hogere initiële investering vergen in vergelijking met traditionele massieve deuren, is het essentieel om de langetermijnvoordelen te overwegen. De prijs van binnendeuren met glas varieert afhankelijk van het type glas, het gebruikte materiaal voor het frame en eventuele extra ontwerpelementen. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat deze deuren niet alleen een visuele verfraaiing zijn, maar ook de algehele waarde van je huis verhogen.

Conclusie

Binnendeuren met glas creëren een gevoel van luxe en tijdloze elegantie, waardoor ze een investering zijn in de esthetische waarde van je woning. Daarnaast dragen ze bij aan een ruimtelijker gevoel en verhogen ze de natuurlijke lichtinval, wat de algehele leefomgeving verbetert. Deze deuren zijn duurzaam en van hoogwaardige kwaliteit, wat betekent dat ze lang meegaan en minder onderhoud vereisen dan andere materialen.

Tot slot…

Een bijkomend voordeel is de toenemende populariteit van binnendeuren met glas, waardoor ze een eigentijdse en gewilde functie zijn bij potentiële kopers. Bij het overwegen van de prijsaspecten is het belangrijk om de waarde die deze deuren toevoegen aan je leefruimte en de algemene waarde van je woning in ogenschouw te nemen. Kortom, de investering in binnendeuren met glas is niet alleen een upgrade voor je interieur, maar ook een waardevolle investering in de schoonheid en waarde van je huis op de lange termijn. Benieuwd naar onze collectie? Bekijk dan zeker ook eens onze glazen binnendeuren.