Houd je van modern en ben jij helemaal weg van felle kleuren en strakke lijnen? Of houd je het liever klassiek met rustige kleuren en eenvoudige panelen? Gaat jouw voorkeur naar eenvoud of net naar een decoratieve afwerking? Welke stijl jij ook hebt voor je interieur: modern, klassiek, landelijk of tijdloos, bij Livo vind je binnendeuren in jouw stijl.

1. Besteed aandacht aan je binnendeuren

Oké… Je hebt de stijl van je interieur gekozen. Nu is het tijd om ook je binnendeuren op die stijl af te stemmen. Je zou het misschien niet denken, maar binnendeuren zijn opvallende elementen in je huis, die jouw hele interieur kunnen kraken of maken. Geen zorgen, want bij Livo zit je zeker goed.

2. Help… zoveel keuzes

Een deur kiezen is nooit eenvoudig. Het vraagt de nodige tijd en overweging om een beslissing te maken over kleur, vorm, afwerking, maten, materiaal enzovoort. Er staat echter één ding vast en dat is dat jouw deuren moeten aansluiten bij de rest van je interieur.

3. Duwen of draaien

Wanneer we spreken over ‘nieuwe binnendeuren’ denken velen meteen aan de klassieke draaideur, die naar één kant openwaait. Maar dat is slechts een van de mogelijkheden die je vindt bij Livo. Naast de traditionele deuren, bieden wij ook  schuifdeuren aan, die je interieur een heel andere dimensie kunnen geven. Zoek je bijvoorbeeld een binnendeur voor een kleinere kamer in het huis zoals een toilet, een bureauruimte of berging? Dan kan een schuifdeur interessant zijn, aangezien je geen rekening moet houden met de uitzwaai van een ‘klassieke’ deur.

4. Welk materiaal voor de binnendeur

Nadat je de keuze hebt gemaakt tussen een draai- of schuifdeur, ben je nog niet kaar. Ook het materiaal van een deur beïnvloedt je interieur. Wil je een traditionele (eiken)houten deur? Of ga je voor glas, al dan niet gematteerd? Heb je twijfels? Laat je dan in dit proces zeker adviseren door vrienden, kennissen of een van onze Livo-experten.

Meer binnendeurinspiratie?

Hopelijk weet je na het lezen van dit bericht al iets beter welke richting je uitwil met jouw binnendeuren. Maar laat je gerust nog verder inspireren en bekijk onze Pinterest pagina met interieurinspiratie of vraag jouw binnendeur-catalogus aan. Maak je graag een afspraak in Dendermonde of Maldegem? Dan staan onze Livo-experten met alle plezier voor jou kaar.